Podgoričani i sinoć u molitvenom hodu

Izvor: Vostok.rs, 10.Jan.2020, 09:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Podgoričani i sinoć u molitvenom hodu

Nakon odsluženog molebana Presvetoj Bogorodici, u 19 časova, mnogobrojni narod je iz hrama Hristovog Vaskrsenja krenuo u litiji do manastira na Nemanjinom gradu i natrag.
Na Nemanjinom gradu, otac Predrag Šćepanović se obratio vjernicima, rekavši: „Evo nas na Nemanjinom gradu, gdje je rođen rodonačelnik svetorodne loze Nemanjića. Našu državu nisu pravili ni pirati ni osvajači, već svetitelji!“ Otac Predrag je, takođe, naglasio da je ponosan na svoje sugrađane koji dostojanstveno, tiho i krotko pokazuju svoju ljubav prema Gospodu. Nakon povratka ispred Hrama, protosinđel Kliment Boljević, namjesnik manastira Praskvica, pozdravio je narod radosnim božićnim pozdravom. Otac Kliment je rekao da se ovom našom krsnom litijom, pridružujemo onim vitlejemskim pastirima koji su prije više od 2000 godina sa anđelima otpjevali radosnu pjesmu Osana na visini Bogu i na zemlji mir, među ljudima dobra volja! „I daj Bože da se ta pjesma razgori u srcima našim i u srcima cijele Crne Gore“, rekao je. napomenuo je da kada imamo ljubavi, tada se uzdižemo iznad svega što opterećuje ljudsku dušu. „Da svima nama kojima je u Crkvi povjerena služba Božija, a i onima koji su u ovoj zemaljskoj vlasti, da nam svima bude primjer Sveti Knez Stefan Štiljanović“, poručio je otac Kliment, dodajući riječi velikog Stevana Mitrova Ljubiše: „Ako si i bolji i jači, Bog je vrh sviju!“ Napomenuo je da se ovo danas dešava već 2000 godina, da je Crkva uvijek bila na krstu. „Daj Bože da i nakon ove golgote, zablista i nama svjetlost Hristovog Vaskrsenja, baš sa ovoga Hrama“, dodao je. Ohrabrio je narod podsjećajući da je riječ Božija neuništiva i da će je biti dok traje svijeta i vijeka, a Crkvu ni vrata pakla neće nadvladati. Otac je izrazio nadu da će Gostod vitlejemskom zvijezdom vratiti na put istine i one koji su skrenuli sa njega. Na kraju je zaključio, obrativši se narodu: „Neka ova vaša žrtva bude na radost i spasenje vama i vašim porodicama! Hristos se rodi!“ Molebani i molitvene šetnje nastaviće se svakog četvrtka i nedelje, sve dok se Zakon o slobodi vjeroispovijesti ne povuče. Tijana Lekić foto: Rajko Radusinović Boris Musić Mitropolija  
 

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.