PUTIN: Upoterbićemo S-300 u Siriji. ŠOJGU: Šaljemo i S-400

Izvor: Vesti-online.com, 25.Nov.2015, 11:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PUTIN: Upoterbićemo S-300 u Siriji. ŠOJGU: Šaljemo i S-400

Ruski predsednik Vladimir Putin rekao je u sredu da će odbrambeni raketni sistem S-300 biti stavljen u funkciju u ruskoj vazdušnoj bazi Hmejmim u Siriji.

Izgleda da to ipak neće biti sve posle obaranja ruskog Su-24 od strane turskog F-16 u utorak - ministar odbrane Ruske Federacije Sergej Šojgu bio je još "ubojitiji":

- U vazdušnu bazu Hmejmim u >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << Siriji biće prebačen protivvazdušni raketni sistem S-400.

Da li će zaista i S-300 i njegov mlađi, ali moćniji "brat" S-400, biti operativni u Siriji, videćemo u danima koji su pred nama. Ono što je izvesno - Rusi ne ublažavaju retoriku, a predsednik Putin je, u okviru najave upošljavanja S-300 u bazi Hmejmim, izjavio i da turska Vlada namerno vodi zemlju ka islamizaciji.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.