Nove metode londonske policije, SMS-om protiv droge

Izvor: RTS, 12.Okt.2019, 23:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nove metode londonske policije, SMS-om protiv droge

Londonska policija poslala je SMS poruke 2.000 "mušterija" albanske narko grupe koja je kokain dostavljala zaposlenima u londonskom finansijskom centru kako bi im ponudili podršku i pomoć oko zloupotrebe korišćenja narkotika.
Brojevi mobilnih telefona "mušterija" pronađeni su u zaplenjenim telefonima nakon hapšenja albanske narko grupe.

Tajms navodi da se u poruci objašnjava >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << kako su do njihovih brojeva došli i kako ih kontaktiraju kako bi im ponudili pomoć.
Poslata poruka sadržala je i link koji je ponudio savete i podršku oko zloupotrebe korišćenja narkotika.
Kako navodi policija na link u poruci kliknuto je 1.939 puta, od toga 1.852 puta sa telefona u Velikoj Britaniji.
Londonska policija uhapsila je 12 Albanaca koji su uhvaćeni sa 1,2 kilograma kokaina u vrednosti od 144.000 funti, lažnim ličnim dokumentima i 20.000 funti u gotovini.
Određene su im zatvorske kazne u visini od 25 do 64 meseca.
Pogledaj vesti o: London

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Britanska policija je RAZBILA ALBANSKU BANDU usred Londona, a evo šta je uradila sa svim njihovim MUŠTERIJAMA

Izvor: Blic, 12.Okt.2019

Kada je londonska policija uhapsila 12 članova albanske bande koja je dilovala drogu, u njihovim telefonima je našla i oko 2.000 brojeva njihovih mušterija. Mnogi od njih su se iznenadili kada su im stigle poruke od policije.

Nastavak na Blic...

London: Policija poslala SMS mušterijama albanske narko grupe, nude pomoć oko zloupotrebe droge

Izvor: B92, 13.Okt.2019, 10:29

Londonska policija poslala je 2.000 SMS poruka osobama, koje je albanska narko grupa snabdevala kokainom, nudeći im pomoć oko zloupotrebe droge...U pitanju su zaposleni u londonskom finansijskom centru, a njihove brojeve mobilnih telefona policija je pronašla u dva zaplenjena telefona od albanske...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.