Izvor: Blic, 15.Jan.2018, 00:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nemačka poklonila opremu Jordanu

Nemački ministar odbrane Ursula fon der Lejen izjavila je danas da je njena zemlja isporučila opremu vrednu više miliona dolara jordanskoj vojsci za pobošljanje nadzora granice.

Jordan se graniči sa Sirijom i Irakom, gde su ekstremisti iz Islamske države držali veliki dio teritorije pod svojom kontrolom. Jordan je bio jedan od ključnih saveznika u koaliciji protiv džihadista.

Fon der Lejenova je prisustvovala ceremoniji primopredaje opreme nedaleko od jordanske >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << prestonice Amana.

Nemačka je Jordaju dala dva trenažna aviona i više desetina vojnih vozila, čija je vrednost oko 22 miliona dolara.

Fon der Lejenova je istakla da je oprema namenjena za poboljšanje mobilnosti na granici. Ona je pohvalila Jordan kao "sidro stabilnosti" u nemirnom regionu.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.