Nema istrage o patu aviona Prigožina

Izvor: B92, 30.Avg.2023, 10:20

Nema istrage o patu aviona Prigožina

Rusija neće pokretati istragu o padu aviona Prigožina po međunarodnim pravilima.

Rusija je obavestila brazilske vazduhoplovne vlasti da "u ovom trenutku neće pokretati istragu o padu aviona Embraer brazilske proizvodnje", u kojem je poginuo šef paravojnih snaga Vagner grupe Jevgenij Prigožin.

Brazilski centar za istraživanje i prevenciju vazduhoplovnih nesreća (CENIPA), u interesu poboljšanja bezbednosti u vazduhoplovstvu, saopštio je da će se pridružiti >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << istrazi koju vodi Rusija ako bude pozvan i ako se istraga sprovede po međunarodnim pravilima.

Ruske vazduhoplovne vlasti nisu u obavezi da pristanu na saradnju sa CENIPA, ali su neki bivši istražitelji saopštili da bi to trebalo uraditi, jer američke i druge zapadne vlade sumnjaju da Kremlj stoji iza pada aviona Embraer Legaci 600 23. avgusta, koji ima dobru bezbednosnu evidenciju, navodi Rojters.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Rusija ne planira da pokrene međunarodnu istragu o padu aviona u kojem je bio Prigožin

Izvor: Danas, 30.Avg.2023

Rusija je informisala brazilske istražne vazduhoplovne vlasti da ne planira međunarodnu istragu pada aviona "embraer", brazilske proizvodnje, u kojem je stradao šef "Vagnera" Jevgenij Prigožin i drugi funkcioneri ove plaćeničke grupe.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.