Izvor: Radio Slobodna Evropa, 26.Feb.2015, 09:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nema dogovora o Vladi FBIH

Delegacije Stranke demokratske akcije, Hrvatske demokratske zajednice BiH i Demokratske fronte nisu postigle dogovor o sastavu nove vlade Federacije BiH.Predsjednik HDZ BiH Dragan Čović sinoć je nakon sastanka rekao da će razgovori biti nastavljeni u nedjelju, kada će pokušati približiti stavove

Predsjednik DF Željko Komšić nije želio da iznosi detalje razgovora, rekavši da "ne želi da još više otežava situaciju".

Zamjenik predsjednika SDA Bakir Izetbegović >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Slobodna Evropa << pojasnio je kako nije razgovarano o raspodjeli ministarskih resora u budućoj vladi FBiH, već o broju ministarstava koja treba da pripadnu strankama. SDA je kazao je, spremna da se odrekne jedne ministarske pozicije namijenjene za ministra iz reda bošnjačkog ili hrvatskog naroda u korist DF-a, te da umjesto dosad traženih osam, dobije sedam ministara iz svojih redova, ali "drugi nisu bili spremni na saradnju".

HDZ BiH ne odustaje od traženih šest ministarskih mjesta za stranke okupljene oko Hrvatskog narodnog sabora.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

Formiranje Vlade FBiH: Apetiti veći od broja ministarstava

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 26.Feb.2015

U srijedu uveče su prekinuti razgovori o formiranju Vlade Federacije BiH, koji će, kako je najavljeno, biti nastavljeni u nedjelju, 1. marta, u poslijepodnevnim satima. To znači da je novi krug pregovora delagacija Stranke demokratske akcije, Hrvatske demokratske zajednice BiH i Demokratske fronte,...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.