Ne činimo ustupke, pripreme za ofanzivu gotove

Izvor: B92, 08.Jan.2019, 13:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Ne činimo ustupke, pripreme za ofanzivu gotove"

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan rekao je da su pripreme za novu ofanzivu protiv terorističkih grupa u Siriji "velikim delom" gotove.

Samo nekoliko sati ranije savetnik za nacionalnu bezbednost predsednika SAD Džon Bolton sastao se s turskim zvaničnicima ne bi li dobio garancije da Turska neće napasti kurdske snage koje imaju američku podršku.

Erdogan je naveo da Ankara "ne može činiti >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ustupke" i da će "svi umešani u teroristički koridor biti kažnjeni".

Turski predsednik je u govoru osudio Boltonove nagoveštaje da će SAD sprečiti napade na Kurde.

Ankara tvrdi da su turske vojne akcije usmerene na borce sirijskih Kurda koje Turska smatra teroristima, a ne protiv kurdskog naroda.
Pogledaj vesti o: Turska

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Trampov savetnik odlazi iz Turske bez susreta s Erdoganom

Izvor: NoviMagazin.rs, 08.Jan.2019

Savetnik predsednika SAD za nacionalnu bezbednost Džon Bolton završiće posetu Turskoj bez susreta s predsednikom Redžepom Tajipom Erdoganom, očigledno zbog neslaganja Vašingtona i Ankare oko odnosa prema kurdskim borcima u Siriji...Jedan američki zvaničnik rekao je tokom vikenda da bi Bolton...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Bolton poručio Turskoj: Ne maltretirajte Kurde u Siriji!

Izvor: Vesti-online.com, 08.Jan.2019

Američki savetnik za nacionalnu bezbednost Džon Bolton rekao je turskom kolegi da se SAD protive da turski vojnici maltretiraju kurdske saveznike u Siriji, rekao je viši američki zvaničnik...Neimenovani zvaničnik, koji je putovao sa Boltonom, rekao je novinarima da američki državni sekretar ne...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.