Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 06.Jun.2009, 22:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Najmanje 42 žrtve u sukobu u Peruu

LIMA - Broj žrtava u sukobima peruanske policije i pripadnika amazonskih plemena, koji se protive da strane kompanije otvaraju naftne bušotine i rudnike u prašumi, porastao je danas na 42, pošto su demonstranti ubili devetoricu policajaca koje su držali kao taoce.

U operaciji spasavanja, policija je uspela da oslobodi još 22 svoja pripadnika, koje su takođe sinoć zarobljeni, saopštio je za peruanski radio RPP šef Nacionalne policije Migel Hidalgo i dodao je sedmoro talaca >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << nestalo.

Još 33 osobe, demonstranata i policajaca, poginule su juče, kada je policija pokušala da razbije blokadu koju su pripadnici amazonskih plemena postavili na delu puta u oblasti Bakva u provinciji Amazonas, oko 1.400 kilometara severno od prestonice Lime.

U sukobima je povređeno najmanje 100 ljudi, naveo je Rojters.

Zabrinuti da će izgubiti kontrolu nad prirodnim resursima, pripadnici amazonskih plemena protestuju od aprila, kako bi primorali Kongres da odbaci nove zakone koji ohrabruju strane kompanije da otvaraju naftne bušotine i rudnike u prašumi.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.