Izvor: NoviMagazin.rs, 05.Mar.2018, 13:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NVO: U Istočnoj Guti poginulo 14 civila

Najmanje 14 civila je poginulo u napadima vladinih snaga na pobunjeničku enklavu Istočna Guta kod Damaska, saopštila je danas Sirijska opservatorija za ljudska prava.

Ta nevladina organizacija je navela da udari iz vazduha traju tokom noći i jutros.

Direktor Opservatorije Rami Abdel Rahman je rekao da je od 18. februara, kada su pojačani vazdušni napadi na enklavu, život izgubilo 709 civila.

Vazdušna kampanja je bila uvod u kopnenu ofanzivu >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << sirijske vojske protiv pobunjenika, i trupe su već zauzele više od četvrtine pobunjeničkog uporišta.

Sirijski predsednik Bašar el-Asad je juče rekao da će "operacije biti nastavljene".

Danas bi u Istočnu Gutu trebalo da stigne konvoj humanitarne pomoći, prvi od eskalacije sukoba. UN su saopštile da će u njemu biti "46 kamiona s hranom i lekovima za 27.500 ljudi".

Istočna Guta je pod opsadom od 2013. a u njoj boravi oko 400.000 ljudi.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.