NATO ne želi novi Hladni rat

Izvor: Mondo, 03.Apr.2019, 20:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"NATO ne želi novi Hladni rat"

NATO ne želi novu trku u naoružanju, ni novi Hladni rat sa Rusijom, ali će znati da se brani ako to bude bilo neophodno, izjavio je danas u Vašingtonu generalni sekretar Alijanse Jens Stoltenberg povodom 70 godina postojanja organizacije

Foto: Tanjug/AP Photo/Patrick Semansky

Stoltenberg je u govoru u američkom Kongresu, uputio apel >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << za "očuvanje jedinstva" 29 članica NATO-a, pošto su se pojavile nesuglasice između SAD i Turske.

Bivši premijer Norveške je na kraju govora dobio ovacije poslanika u Kongresu. Stoltenberg je završio govor obećanjem svih članica ulaskom u Alijansu - "Jedan za sve, svi za jednog".

"Prebrodili smo nesuglasice u prošlosti i treba da prevaziđemo razlike i u budućnosti", rekao je Stoltenberg.

Generalni sekretar NATO je rekao da je Rusija među "izazovima bez presedana" s kojim se suočava Alijansa.

Stolteberg je pozvao još jednom Rusiju da poštuje Sporazum o nuklearnim snagama srednjeg dometa (INF) koji je potpisala sa SAD tokom Hladnog rata.

"Ne želimo novu trku u naoružanju. Ne želimo novi Hladni rat", dodao je Stoltenberg navodeći da će NATO preduzeti neophodne mere kako bi osigurala bezbednost.

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

Stoltenberg: Ne želimo novi Hladni rat

Izvor: Nezavisne Novine, 03.Apr.2019

BRISEL - NATO "ne želi novu trku u naoružanju" niti "novi Hladni rat", ali znaće se obraniti bude li potrebno, poručio je danas glavni sekretar Sjevernoatlantskog saveza Jens Stoltenberg, u povodu obilježavanja 70. godišnjice njegova utemeljenja.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.