Moskva: Udar SAD u Siriji neprihvatljiv

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Maj.2017, 11:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Moskva: Udar SAD u Siriji neprihvatljiv

Zamenik ruskog ministra spoljnih poslova Genadij Gatilov izjavio je danas da je vazdušni napad Vašingtona na provladine snage u Siriji "apsolutno neprihvatljiv" i da predstavlja kršenje sirijskog suvereniteta.

Gatilov je istakao da američki napad neće pomoći u naporima da se iznađe političko rešenje za sukob u Siriji, prenosi Rojters.

Američka vojska izvela je juče vazdušni napad na miliciju >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << koju podržava sirijska vlada, a koja predstavlja pretnju po SAD i sirijske borce koji uživaju američku podršku na jugu zemlje, rekli su američki zvaničnici britanskoj agenciji.

Damask: Drzak napad, nećemo biti zastrašeni

Sirija je danas osudila napad koalicionih snaga, predvođenih SAD, na provladine snage na istoku zemlje, poručivši da neće biti "zastrašeni".

Američki avioni su u četvrtak gađali konvoj provladinih snaga koji se kretao ka garnizonu u blizini granice s Jordanom.

"Ovaj drzak napad takozvane međunarodne koalicije razotkriva licemerstvo njihovih pretnji da se bore protiv terorizma", prenela je sirijska državna televizija reči neimenovanog vojnog izvora, prenela je agencija AFP.

Kako tvrdi, u napadu je ubijeno nekoliko vojnika i pričinjena je materijalna šteta.
Pogledaj vesti o: Moskva,   Vašington

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Moskva: Napad SAD na civile u Siriji neprihvatljiv

Izvor: Nezavisne Novine, 19.Maj.2017

MOSKVA - Zamjenik ruskog ministra spoljnih poslova Genadij Gatilov izjavio je danas da su u napadu vojske SAD na miliciju koja podržava vlast u Siriji pogođeni civili i da je to neprihvatljivo, prenijele su ruske agencije...Gatilov je rekao u Ženevi da je američkim napadom narušen suverenitet Sirije...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.