Miroviću plaketa krajiških udruženja

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Okt.2020, 15:16

Miroviću plaketa krajiških udruženja

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović obratio se danas u Bačkom Jarku, na manifestacijama "Krajišnici u riječi i slici" i "Petru za Petrovdan", istakavši da mora postojati zajednički program koji podrazumeva sveobuhvatnije i intenzivnije povezivanje svih naših krajeva.

Predsedniku Miroviću uručena je plaketa za izuzetan doprinos radu Saveza krajiških udruženja iz Novog Sada i doslednu borbu za opstanak Srba u Republici Srpskoj i u regionu, saopšteno je danas iz Pokrajinske >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << vlade.

"Počastvovan sam ovim priznanjem, koje posvećujem svim živim i posebno palim borcima koji su svoje živote dali za čast i slobodu otadžbine. Naš zajednički cilj jeste jedinstvo i zajedništvo svih Srba i država u kojoj će mladi ljudi imati uzore iz vremena Petra Kočića i Svetozara Miletića, koji su svoje živote i rad stavili u službu otadžbine", naglasio je Mirović.

Ministar odbrane Aleksandar Vulin kazao je, primajući plaketu, da su snažni i ujedinjeni Srbi i jaka Srbija zavet koji dugujemo precima i ono što moramo ostaviti potomcima.

Predsednica Saveza krajiških udruženja Ranka Srdić Milić zahvalila je predsedniku Miroviću na podršci radu Saveza i očuvanju identiteta i kulture Krajišnika.

Reč je o manifestacijama koje organizuju Savez krajiških udruženja iz Novog Sada sa 15 članica, Centar za očuvanje kulture i tradicije krajiških Srba i Kulturni centar "Lukijan Mušicki" iz Temerina.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Vulinu plaketa za "doslednu borbu za opstanak Srba u RS"

Izvor: Radio 021, 01.Okt.2020

Ministru odbrane Aleksandru Vulinu je uručena Plaketa za izuzetan doprinos radu Saveza krajiških udruženja, kao i doslednu borbu za opstanak Srba u Republici Srpskoj i zemljama regiona, u okviru manifestacija "Krajišnici u riječi i slici" i "Petru za Petrovdan", saopštilo je danas Ministarstvo...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.