Izvor: Radio 021, 01.Okt.2020, 16:53

Vulinu plaketa za "doslednu borbu za opstanak Srba u RS"

Ministru odbrane Aleksandru Vulinu je uručena Plaketa za izuzetan doprinos radu Saveza krajiških udruženja, kao i doslednu borbu za opstanak Srba u Republici Srpskoj i zemljama regiona, u okviru manifestacija "Krajišnici u riječi i slici" i "Petru za Petrovdan", saopštilo je danas Ministarstvo odbrane.

 Manifestacije su održane pod pokroviteljstvom Saveza krajiških udruženja - Novi Sad, Centra za očuvanje kulture i tradicije krajiških Srba i Kulturnog centra "Lukijan >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << Mušicki" - Temerin, u Etno parku "Brvnara" u Bačkom Jarku.

Vulin je ocenio da "gde god Srbi da žive oni čuvaju svoju kulturu, svoju tradiciju".

"Naša različitost jeste naša vrlina i naša snaga. Srbi voljom velikih sila, a nekada i svojim kukavičlukom - kukavičlukom prošlih generacija, ne žive u jednoj državi, ali mogu i moraju da budu jedinstven politički narod koji će najvažnije odluke o svojoj naciji i sebi donositi jedinstveno, brinući o čitavom srpskom narodu i vodeći računa da to bude u skladu sa onim što smatra i misli da treba da se uradi", rekao je Vulin.

On je istakao da Beograd i Srbija kao matica, moraju da okupljaju sve Srbe.

Ovogodišnji dobitnici Plakete Saveza krajiških udruženja su i šef Predstavništva Republike Srpske u Srbiji Mlađen Cicović i predsednik Vlade AP Vojvodine Igor Mirović.

Autor: Beta

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.