Ministar: Nemačka je na početku epidemije koronavirusa

Izvor: NoviMagazin.rs, 26.Feb.2020, 21:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ministar: Nemačka je na početku epidemije koronavirusa

Nemački ministar zdravlja Jens Špan rekao je danas da je zemlja "na početku epidemije" koronavirusa dok vlasti na zapadu Nemačke sprovode testove na desetinama ljudi koji su potvrdili da su bili u kontaktu sa parom zaraženim Kovidom-19.

Jedan 47-ogodišnjak je u teškom stanju u Univerzitetskoj bolnici u Dizeldorfu, a njegova supruga koja radi u vrtiću je takođe pozitivna na koronavirus.

Nemačka, koja za sada ima 19 potvrđenih slučajeva zaraženih, sprema se >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << za povećanje tog broja posle širenja zaraze u Italiji.

"Mi smo na početku epidemije kronavirusa u Nemačkoj", rekao je nemački ministar zdravlja Jens Špan novinarima.

Vlada je saopštila večeras da će formirati specijalnu grupu za borbu protiv epidemije.

Zvaničnici nemačke pokrajine Severne Rajne-Vestfalije ranije danas su rekli da je zaraženi 47-ogodišnjak iz mesta Gangelt na holandskoj granici i da je poslednjih dana bio u kontaktu sa brojnim ljudima, bio je na karnevalu, a takođe i kad je bio u bolnici u Kelnu na nevezanom pregledu.

Šef zdravstvenog odelenja Kelna rekao je da je čovek bio u kontaktu sa 41 osobom, uključujući nekoliko lekara i bolničarki, od kojih najmanje jedna osoba pokazuje simptome bolesti.

Škole i obdaništa u oblasti Hanzberg, gde se slučaj desio, ostaće zatvoreni do ponedeljka. Šef uprave grada pozvao je ljude koji pokazuju simptome obolenja da ostanu kod kuće i kontaktiraju svog doktora telefonom.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

NEMAČKI MINISTAR ZDRAVLJA APELUJE: Ne treba pri prvom kašlju odmah trčati lekaru

Izvor: Kurir, 27.Feb.2020, 00:24

Nemački ministar zdravstva Jens Špan je izjavio da je Nemačka na početku epidemije nakon novih šest slučajeva zaraze koronavirusom.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.