Ministar: Na protestima u Parizu povređeno 135 osoba

Izvor: Vesti-online.com, 08.Dec.2018, 21:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ministar: Na protestima u Parizu povređeno 135 osoba

Francuski ministar unutrašnjih poslova Kristof Kastane rekao je večeras da je 135 osoba povređeno u protestima u Parizu, uključujući 17 policajaca.

On je rekao da je nasilje tokom protesta sada "pod kontrolom", uprkos povremenim tenzijama, koje su, kako je rekao, potpuno neprihvatljive, prenosi AP.

Ministar je dodao da su bile primenjene izuzetne mere bezbednosti i da je skoro 1000 ljudi pritvoreno.

Kastane je naveo i da se procenjuje da je "žutih >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << prsluka" bilo oko 10 000 u Parizu, a da je u celoj Francuskoj bilo oko 125 000 demonstranata.

On je najavio da će se veliko prisustvo policije nastaviti i sutra ako bude bilo potrebno.

Demonstranti su tokom antivladinih protesta demolirali izloge prodavnica, palili vatru širom Pariza, a u više navrata su se sukobili sa policijom koja je tokom dana bacala suzavac.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.