Miler: Nisam Trampa oslobodio optužbi

Izvor: RTS, 24.Jul.2019, 15:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Miler: Nisam Trampa oslobodio optužbi

Bivši specijalni savetnik Robert Miler, koji je istraživao umešanost Rusije u američke predsedničke izbore, rekao je da nije mogao Donalda Trampa da optuži za ometanje pravde i da tvrdnje predsednika da je to učinjeno njegovim izveštajem nisu korektne.
Miler je, tokom svedočenja pred Kongresom o svojoj istrazi o ruskom mešanju kako bi se Trampu pomoglo da pobedi na >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << izborima, rekao da Tramp nije oslobođen krivice za delovanje koje je navodno počinio, prenosi AP.

Bivši specijalni savetnik je izjavio da nije mogao da optuži Trampa za ometanje pravde, ali da bi optužnica mogla biti podignuta nakon što prestane da vrši funkciju predsednika, prenosi Ej-Bi-Si.
Upitan da li je dan pre nego što je imenovan za specijalnog savetnika razgovarao sa Trampom o poslu direktora FBI, Miler je potvrdio da je sa predsednikom razgovarao o tom poslu, ali ne i o prijavi za mesto čelnika FBI.
Demokrate se nadaju da će svedočenje Milera oslabiti perspektive za reizbor Trampa, dok su republikanci odmah ustali u njegovu odbranu.
Miler je prethodno najavio da će biti ograničen u onome što će govoriti, ali svedočenje predstavlja izuzetan spektakl, jer tužilac u javnosti diskutuje o kriminalnoj istrazi koju je vodio o aktuelnom američkom predsedniku.
Rekao je da neće ići van onoga što je objavljeno u izveštaju o istrazi koju je vodio, jer mu je Ministarstvo pravde dalo instrukcije da ostane u okviru tih parametara i da ukaže ukoliko se suoči sa pitanjima na koje ne želi da odgovori.
Pogledaj vesti o: Predsednički izbori

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Muler kaže da njegov izveštaj ne oslobadja potpuno Trampa odgovornosti

Izvor: Beta, 24.Jul.2019

Bivši specijalni američki tužilac Robert Muler rekao je danas pred američkim Kongresom, suprotno tvrdnjama predsednika SAD, da njegov izveštaj o ruskom mešanju u predsedničke izbore 2016. godine nije Donalda Trampa potpuno oslobodio odgovornosti, a konkrento sumnji za ometanje pravde.Ovo je prvo...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.