Medojević i Knežević na slobodi

Izvor: Vostok.rs, 13.Dec.2018, 11:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Medojević i Knežević na slobodi

  Lideri DF-a Nebojša Medojević i Milan Knežević, napokon su kasno sinoć, tj. rano jutros izašli iz „zatočeništva“ i zatvora, prenosi IN4S.
Naime, iako je juče oko 13 sati Ustavni sud donio odluku kojom je proglašen neustavnim član Zakona o krivičnom postupku, kojim je propisana i mogućnost zatvaranja svjedoka koji odbija da svjedoči na sudu, što je značilo da više nema pravnog osnova da Nebojša Medojević i Milan Knežević budu u zatvoru, ta je odluka putovala skoro 12 sati iako je zgrada Ustavnog suda na pedesetak metara od Skupštine Crne Gore. Valjda po onome, „pravda je spora, ali dostižna“. Rješenje Ustavnog suda, stiglo je negdje oko 23:30 u Skupštinu Crne Gore. Knežević je izašao iz parlamenta malo prije ponoći i sa poslanicima DF-a se uputio ka Zavodu za izvršenje krivičnih sankcija u Spužu da sačekaju Medojevića. Po prvim informacijama iz Ziksa, kazali su da Medojević neće biti pušten odmah, zbog procedure, koja mora da se ispoštuje, međutim malo prije 2 sata ujutro, i Nebojša Medojević je napustio Spuž. Ustavni sud je u rješenju, donio privremene mjere za obustave rješenja Apelacionog i Višeg suda kojim je poslanicima Demokratskog fronta određeno stavljanje u zatvor. Obustava rješenja traje do donošenja konačne odluke Ustavnog suda Crne Gore o ustavnosti odredbi ZKP-a. „Nalaže se, da se odmah, po dobijanju ovog rješenja, bez odlaganja obustave prinudne mjere zatvaranja Medojevića i Knežavića“, navodi se u rješenju Ustavnog suda. Medojević je uhapšen 29. novembra i sproveden u zatvor u Spužu, a Knežević je čitavo vrijeme bio zatočen u zgradi parlamenta, odakle je poručio da nema namjeru da dobrovoljno ode u zatvor. IN4S

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.