Medojević izašao iz zatvora!

Izvor: Mondo, 13.Dec.2018, 10:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Medojević izašao iz zatvora!

Jedan od lidera Demokratskog fronta (DF) Nebojša Medojević izašao iz Zavoda za izvršenje krivičnih sankcija, dok je njegov kolega Milan Knežević napustio zgradu Skupštine.

Foto: MONDO/Gordana Bojanić

Medojevića su ispred kapija zatvora čekali porodica, poslanici DF-a i rukvodstvo Pokreta za promene.

Njegov kolega, Milan Knežević, izašao je iz Skupštine, nakon skoro dve nedelje.

Ustavni sud pokrenuo je u sredu postupak >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << za ocenu ustavnosti odredbi Zakonika o krivičnom postupku (ZKP), kojom je propisana i mogućnost zatvaranja svedoka koji odbija da svedoči i naložio da se bez odlaganja obustave prinudne mere zatvaranja Medojevića i Kneževića.

Sud je donio privremene mere za obustave rešenja Apelacionog i Višeg suda kojim je poslanicima Demokratskog fronta određeno stavljanje u zatvor.

"Odluka Ustavnog suda dokaz kredibilnosti institucija"

Obustava rešenja traje do donošenja konačne odluke Ustavnog suda Crne Gore.

"Nalaže se, da se odmah, po dobijanju ovog rešenja, bez odlaganja obustave prinudne mere zatvaranja Medojevića i Knežavića", navodi se u rešenju Ustavnog suda.

Ustavni sud odlučio: Knežević i Medojević mogu kući!

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

Medojević izašao iz zatvora, Knežević iz zgrade parlamenta

Izvor: Nezavisne Novine, 13.Dec.2018

PODGORICA - Jedan od lidera crnogorskog Demokratskog fronta (DF) Nebojša Medojević izašao je iz Zavoda za izvršenje krivičnih sankcija, gdje se nalazio od 29. novembra.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.