Izvor: Radio Slobodna Evropa, 22.Jan.2015, 09:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

London: Sastanak koalicije protiv Islamske države

Predstavnici zemalja iz koalicija koja se bori protiv ekstremističke grupe Islamska država sastaju se danas u Londonu da razgovaraju o prijetnjama stranih džihadista, posebno u svjetlu nedavnih napada u Francuskoj.

Sastankom će kopredsjedavati američki državni sekretar Džon Keri i njegov britanski kolega Filip Hamond, a očekuje se prisustvo ministara spoljnih poslova dvadesetak zemalja, uključujući arapskih zemalja >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Slobodna Evropa << i Tursku.

Međunarodna koalicija se prvi put sastala na tom nivou u decembru prošle godina u prostorijama NATO-a u Briselu.

Keri je tada rekao da je dinamika nasilne grupe Islamska država zaustavljena ali je takođe upozorio da će borba protiv njih biti duga. To je u utorak ponovio predsjednik SAD Barak Obama u svom godišnjem govoru o stanju nacije u Kongresu.

Na današnjem sastanku govoriće se o međunarodnoj vojnoj kampanji na ciljeve Islamske države, njenim izvorima finansiranja, stateškim komunikacijama i humanitarnoj pomoći za region gdje Islamska država djeluje.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

Hejgel: Ubijeno oko 6.000 džihadista u Iraku i Siriji

Izvor: Blic, 23.Jan.2015, 09:16

SAD smatraju da je ubijeno oko 6.000 džihadista u vazdušnim udarima međunarodne koalicije protiv pripadnika Islamske države (IS) u Iraku i Siriji, saopštio je američki sekretar za odbranu Čak Hejgel...Prvi čovek Pentagona, međutim, upozorio je da je protiv pribegavanja prebrojavanju beživotnih...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.