Libija: Uhapšeni Srbi prebačeni u grad Zintan

Izvor: S media, 29.Avg.2011, 20:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Libija: Uhapšeni Srbi prebačeni u grad Zintan

Petorica srpskih državljana, koji su uhapšeni u Libiji pod sumnjom da su snajperisti, premešteni su u grad 150 kilometara od Tripolija. U narednih nekoliko dana biće dozvoljeno predstavnicima ambasade Srbije da posete naše državljane.

Nove libijske vlasti prenele su predstavnicima ambasade Srbije u Libiji da su petorica srpskih državljana uhapšenih u toj zemlji prebačeni iz bezbednosnih >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << razloga u grad Zintan, oko 150 kilometara od Tripolija, saopštilo je danas Ministarstvo spoljnih poslova Srbije.

"Predstavnici nove vlasti izrazili su punu spremnost za saradnju i najavili mogućnost da predstavnici ambasade Srbije u narednih nekoliko dana posete naše državljane", navodi se u saopštenju.

Ljubavnica Gadafijevog sina skočila sa balkona

Devojka koja je ubijala za Gadafija

Pobunjenici odbacili Gadafijevu ponudu

Dodaje se da je Ministarstvo kontaktiralo danas porodice uhapšenih srpskih državljana "radi pribavljanja što više informacija o okolnostima njihovog odlaska i angažovanja u Libiji".

MSP je, takodje, preko svojih diplomatsko-konzularnih predstavništava u Njujorku, Parizu, Berlinu i Londonu stupio u kontakt sa diplomatskim predstavništvima Libije u tim prestonicama, kako bi isposlovao pružanje konzularno-pravne zaštite.

U saopštenju se dodaje da je misija Srbije u Ženevi kontaktirala danas i Medjunarodni komitet Crvenog krsta sa istim zahtevom, gde joj je potvrdjeno da će zahtev Srbije odmah biti dostavljen njihovom predstavništvu u Tripoliju.

Ruski list Komsomolska pravda objavio je danas da su njegovi novinari u Libiji pronašli petoricu Srba, koje su zatvorili libijski pobunjenici pod optužbom da su plaćenici-snajperisti.

Zarobljeni Srbi isrpičali su novinarima da su u Libiju došli 12. avgusta da bi "za dobru zaradu popravljali puteve".

(Beta)
Pogledaj vesti o: Libija

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.