Libija: Pet eksplozija potreslo Tripoli

Izvor: S media, 26.Apr.2011, 09:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Libija: Pet eksplozija potreslo Tripoli

Pet eksplozija odjeknulo je sinoć u istočnom delu Tripolija, saopštili su svedoci koji nisu mogli da preciziraju tačnu lokaciju eksplozija.

Svedoci navode da su se prvo čule tri eksplozije, a nekoliko minuta kasnije još dve.

U vazdušnom napadu NATO snaga juče ujutru je pogođena rezidencija libijskog lidera Moamera Gadafija, a tom prilikom ubijeno je troje, a povređeno 45 >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << ljudi.

Portparol libijske vlade Musa Ibrahim je rekao da Gadafi nije povređen u napadu, a da su poginuli članovi osoblja i stražari.

Lavrov: Ne prekoračiti mandat u Libiji, setite se Srbije

Libija: NATO gađao Gadafijev kompleks u Tripoliju (VIDEO)

Žestoke borbe u Misurati (VIDEO)

Istovremeno, američki zvaničnici su saopštili da je u Misrati, na zapadu Libije, ostalo još oko 2.000 stranaca koji se nadaju da će biti evakuisani.

Međunarodna koalicija počela je intervenciju u Libiji 19. marta, na osnovu rezolucije Saveta bezbednosti UN. NATO je preuzeo komandovanje vojnom intervencijom od SAD 31. marta.

(Tanjug)
Pogledaj vesti o: Gadafi,   Moamer Gadafi

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.