Libija: Nastavak borbi

Izvor: B92, 17.Apr.2011, 15:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Libija: Nastavak borbi

Tripoli -- Snage lojalne libijskom vođi Moameru Gadafiju bombardovale su grad Adždabija, na istoku Libije, koji poslednjih sedmica predstavlja poprište glavnog sukoba.

Bombardovanje Adždabije predstavlja korak nazad za libijske pobunjenike koji su se prethodnog dana sukobili sa Gadafijevim snagama u okolini >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << grada Brega.

Kako navodi AP, više desetina vozila, među kojima je bilo kamiona pobunjenika sa teškim mitraljezima, primećena su kako napuštaju Adždabiju idući ka severu, ka Bengaziju uporištu pobunjenika.

Gadafijeve snage su u martu Adždabiju okružile tenkovima, oklopnim vozilima i teškom artiljerijom, ali su vazdušni udari NATO-a proredili opsadu i omogućili pobunjenicima da ponovo zauzmu u grad i krenu ka zapadu Libije.
Pogledaj vesti o: Moamer Gadafi

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.