Kup: Partizan preživeo Metalac, Spartak i TSC u četvrtfinalu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Nov.2020, 17:47

Kup: Partizan "preživeo" Metalac, Spartak i TSC u četvrtfinalu

Velika borba, mnogo proputenih prilika i jedan pogodak - Partizan je u četvrtfinalu Kupa Srbije. Takuma Asano postigao je jedini gol na utakmici u Gornjem Milanovcu, kojim su crno-beli savladali Metalac. Fudbaleri IMT Novi Beograd nadigrali su Radnički iz Niša na svom terenu sa 2:1 i priredili svojevrsno iznenađenje plasiravši se u četvrtfinale Kupa Srbije. Čak tri od današnjih pet utakmica osmine finala završene su penal serijom a u dalji tok takmičenja plasirali su se Voždovac, Radnik, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Spartak iz Subotice i TSC iz Bačke Topole.

Partizan se plasirao među osam najboljih ekipa u Kupu Srbije. Crno-beli su u Gornjem Milanovcu bili bolji rival, stvorili više prilika od Metalca, a na kraju je odlučio pogodak Takume Asana.

Potpunu terensku inicijativu imali su izabranici Aleksandra Stanojevića u prvih 45. minuta duela u Gornjem Milanovcu. Ipak, igra crno-belih nije bila na vrhunskom nivou, pomalo i zahvaljujući kvalitetu terena.

Trener Metalca Žarko Lazetić opredelio se za defanzivnu varijantu. Domaći su dobro branili svoj gol, ali su potpuno zanemarili igru u napadu, pa golman Partizana u prvih 45 minuta gotovo da nije imao kontakt sa loptom.

Crno-beli su prve prilike stvorili sredinom prvog dela, ali je udarac Holendera odbranio Puletić, dok je šut Jojića otušao preko gola Metalca.

Partizan ipak stiće do pogotka i to u 44. minutu. Zdjelar je uposlio Asana, koji je bio pomalo sebičan, što se ispostavilo kao dobra stvar pošto je Japanac prelepim udarcem levom nogom zatresao mrežu protivnika.

Domaćin je u nastavku zaigrao znatno ofanzivnije i angažovanije, što je i utakimicu učinilo daleko zanimljivijom.

Metalac je prvi put pripretio u 51.minutu, ali je udarac Antonijevića nekako ukrotio Nemanja Stevanović.

Partizan je do kraja meča imao još nekoliko prilika da obezbedi trijumf. Asano i Holender mogli su da savladaju Puletića, ali nisu imali sreće.

Na kraju, ostalo je 1:0, pa je Partizan minimalnim rezultatom izborio plasman u četvrtfinale Kupa Srbije.

U prvom današnjem meču IMT Novi Beograd je na stadionu pored "Hale sportova Ranko Žeravica" nadigrao Radnički iz Niša sa 2:1 golovima Nikole Terzića u prvom a potom i Uroša Vukašinovića u drugom poluvremenu.

Radnički je do kraja meča uspeo samo da umanji rezultat i postavi konačnih 2:1 preko Petra Đuričkovića pogotkom iz jedanaesterca u 67. minutu utakmice.

Penal serije su viđene u čak tri meča koja su završena nerešenim rezultatom.

Javor je u Ivanjici dočekao beogradski Voždovac i meč je završen nerešenim rezultatom sa 1:1. U penal seriji gosti sa Voždovca su bili ubedljivi sa 3:0 i plasirali se u četvrtfinale Kupa Srbije.

Spartak je na gradskom stadionu u Subotici takođe posle penal-serije bio obezbedio plasman u sledeću rundu - bilo je 1:1 u meču sa Mladošću iz Lučana, a u izvođenju jedanaesteraca bolje se snašao Spartak i slavio sa 4:2.

I Radnik je izborio plasman u četvrtfinale posle izvođenja penala u Surdulici eliminišući Čukarički. U regularnom toku bilo je 2:2, a u penal seriji tim sa juga Srbije slavio je sa 4:2.

TSC je na svom terenu u Bačkoj Topoli sa 2:0 pobedio kruševački Napredak, a golove za domaćina postigli su Varga i Balaž.

Parovi osmine finala Kupa Srbije:

IMT - Radnički Niš 2:1

Javor - Voždovac (1:1) 0:3 posle penala

Spartak - Mladost (1:1) 4:2 posle penala

Radnik - Čukarički (2:2) 4:2 posle penala

TSC - Napredak 2:0

Metalac - Partizan 0:1

Četvrtak:

Proleter - Vojvodina (16.00)

Rad - Crvena zvezda (igraće se naknadno)

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.