Izvor: B92, 18.Jan.2010, 21:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Egipat: Nevreme odnosi živote

Kairo -- Jedan britanski turista i nekoliko Egipćana poginulo je u snažnom olujnom nevremenu u Egiptu, u kojem je uništeno više kuća, dok je drumski saobraćaj prekinut.

Nevreme je prekinulo dovod struje na jugu zemlje i na Sinajskom poluostrvu, ali najveća regionalna kompanija za elektroenergetiku "Asvan Haj Dam" nije oštećena, saopštio je zvaničnik te kompanije Mohamad Farag za državnu agenciju MENA.

Britanski turista i dve Egipćanke udavili su se kada >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je brod kojim su plovili Nilom potonuo u blizini mesta Asuan, popularne turističke destinacije, rekao je portparol vlade Egipta.

Oko 300 kuća, izgrađenih od gline, uništeno je u okolini Asvana, gde su dva stanovnika poginula, dok su još dva teško povređena, rekao je za Rojters gradonačelnik Asvana Mostafa el-Sajed.

U snažnom pljusku na Sinajskom poluostrvu poginulo je još dvoje ljudi, dok je više njih povređeno.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

U poplavama u Egiptu i Izraelu poginulo osam osoba

Izvor: Blic, 18.Jan.2010

Jedan britanski turista i nekoliko Egipćana poginulo je danas u snažnom olujnom nevremenu u Egiptu, u kojem je uništeno više kuća, dok je drumski saobraćaj prekinut...Nevreme je prekinulo dovod struje na jugu zemlje i na Sinajskom poluostrvu, ali najveća regionalna kompanija za elektroenergetiku...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.