Kina: 11 rudara poginulo u požaru

Izvor: B92, 01.Mar.2013, 09:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kina: 11 rudara poginulo u požaru

Peking -- Jedanaest mrtvih i dva nestala rudara prvi su bilans požara u rudniku uglja na severu Kine, javila je kineska agencija Sinhua.

Rudari rudnika u gradu Džangdjiakou su stradali od trovanja ugljen monoksidom pošto je kompresor za prečišćavanje vazduha u dubini zemlje zahvatila vatra.

U jami je bilo trinaest rudara u trenutku izbijanja požara.

Kineski rudnici zloglasni su po smrtnosti svojih uposlenika, i pored poboljšanja u sferi bezbednosti tokom poslednjih godina. Te mere se, međutim, još slabo poštuju tako da tokom 2012. godine 1384 rudara nisu živi napustili jame kineskih rudnika.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Požar u rudniku uglja u Kini, ugušili se rudari

Izvor: NoviMagazin.rs, 01.Mar.2013

Jedanaest mrtvih i dva nestala rudara prvi su bilans današnjeg požara u rudniku uglja na severu Kine, javila je kineska agencija Sinhua.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Jedanaest ugušenih rudara u rudniku na sjeveru Kine

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 01.Mar.2013

Jedanaest mrtvih i dva nestala rudara prvi su bilans današnjeg požara u rudniku uglja na sjeveru Kine, javila je kineska agencija Sinhua. Rudari rudnika u gradu Džangđiakou su stradali od trovanja ugljen monoksidom pošto je kompresor za prečišćavanje vazduha u dubini zemlje zahvatila vatra. ...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.