Izvor: Vostok.rs, 31.Jan.2017, 11:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kijevske snage 1912 puta napale teritoriju DNR

 
Prema saopštenju Ministartva odbrane DNR kijevske snage su za protekla 24 sata 1912 puta napale teritoriju DNR. Napadali su Trudovski, Spartak, Žabičevo, aerodrom, Staromihajlovku, u okolini Donjecka, Zajcevo, Ozrenovku i Mihajlovku u okolini Gorlovke, Vasiljevku, Krutu Balku, Jakovljevku i Mineralnoe u okolini Jasinovate,  Makejevku, kao i naselja Sahanka, Lenjinskoe i Kominternovo na jugu DNR. Tokom napada poginula su dva a ranjena tri civila. Takođe, poginula su i tri pripadnika vojske DNR a još četvorica su ranjena. Tokom napada oštećeno je 18 stambenih objekata.



Nekoliko sati kijevske snage napadale su okolinu Gorlovke.

Ni veče u DNR i LNR nije bila mirna. Izvori iz DNR i LNR saopštili da su tokom večeri kijevske snage otvarale vatru na Debaljcevo i Stahanov.

Sinoć oko 20:00 kijevske snage su otvorile vatru na Kuibiševski rejon Donjecka. Tom prilikom ranjena su dva civila. Navodi se da su kijevske snage izgubile tri vojnika, te da je bilo i pet ranjenih.



Ministarstvo odbrane DNR saopštilo je da su kijevske snage tokom prethodne noći napadale DNR iz svih vrsta oružja. Tokom napada 2 osobe su poginule a još 3 su ranjene.

Jutros oko 09:30 kijevske snage ponovo su napale Makejevku.

Narodna milicija LNR saopštila je da su kijevske snage tokom prethodnog dana 5 puta napale pozicije Narodne milicije u području naselja Kalinovo i Troickoe.

Jutros oko 07:00 kijevske snage su napale i naselje Irmino u okolini Stahanova.

Čitajte više na Ukrajina i Novorusija iz minuta u minut
Vostok, srb.news-front.info

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.