Intenzivni napadi kijevskih snaga

Izvor: Vostok.rs, 30.Jan.2017, 11:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Intenzivni napadi kijevskih snaga

Jutros oko 07:00 kijevske snage su napale selo Jakovljevka u okolini Jasinovate. Tokom napada selo je ostalo bez električne energije. Pod vatrom našli su se i Kruta Balka i Vasiljevka u okolini Jasinovate, Zajcevo i Široku Balku u okolini Gorlovke, Spartak, Aleksandrovku, Trudovski, Volvo Centar i donjecki aerodrom. 

Ministarstvo odbrane DNR saopštilo je da su kijevske snage tokom jučerašnjeg napada na donjecki rezervoar za vodu koristile tešku artiljeriju. Tokom napada oštećena je jedna od pomoćnih zgrada rezervoara. Rezervoar radi u redovnom režimu, a osoblje se povremeno sklanja u skrovišta. U slučaju nastavka napada rad rezervoara biće zaustavljen a osoblje evakuisano.



Kijevske snage su pokušale da probiju položaje vojske DNR u području Jasinovate. Vojska DNR je odbila napad, a kijevske snage su se povukle uz gubitke od 20 poginulih i 30 ranjenih, dodaje se u saopštenju.

Za prethodna 24 sata kijevske snage su 1049 puta napale teritoriju DNR. Napadali su Zajcevo, Široku Balku, Aleksandrovku, Trudovski, Staromihajlovku, Spartak, Krutu Balku, Vasiljevku, Dokučaevsk, Signalnoe, Jasinovatu, Sahanku, Novu Tavriju, Sergejevku, Oktobar, Lenjinskoe i Kominternovo. Jedan vojnik DNR je poginuo, a jedan vojnik i jedan civil su ranjeni.

Od jutra kijevske snage su napadale Jasinovatu i njenu okolinu. Na teritoriju Jasinovate kijevske snage su ispalile 942 projektila, a napadi su se nastavili do kasno u noć.

Vatra je otvarana i na Makejevku.

Narodna milicija LNR saopštila je su kijevske snage tokom prethodnog dana četiti puta napale pozicije Narodne milicije u području naselja Frunze, Kalinovo i Kalinovka.


Čitajte više na Ukrajina i Novorusija iz minuta u minut 
Vostok, srb.news-front.info

Pogledaj vesti o: Volvo

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

Kijevske snage 1912 puta napale teritoriju DNR

Izvor: Vostok.rs, 31.Jan.2017, 11:07

 . Prema saopštenju Ministartva odbrane DNR kijevske snage su za protekla 24 sata 1912 puta napale teritoriju DNR. Napadali su Trudovski, Spartak, Žabičevo, aerodrom, Staromihajlovku, u okolini Donjecka, Zajcevo, Ozrenovku i Mihajlovku u okolini Gorlovke, Vasiljevku, Krutu Balku, Jakovljevku i Mineralnoe...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.