Karenbauer: Finansiranje nemačke vojske mora da raste

Izvor: RTS, 24.Jul.2019, 14:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Karenbauer: Finansiranje nemačke vojske mora da raste

Nova ministarka odbrane Nemačke Anegret Kramp-Karenbauer istakla je da se više novca mora izdvajati za vojsku kako bi se zadovoljile potrebe zemlje.
Članice NATO-a su se 2014. godine dogovorile da pokušaju da povećaju potrošnju za odbranu na dva odsto bruto domaćeg proizvoda do 2024. godine, iako je Nemačka tada saopštila da ne očekuje da će ispuniti taj cilj, preneo je AP.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
Kramp-Karenbauer, koja vodi Hrišćansku demokratsku uniju, stranku nemačke kancelarke Angele Merkel, rekla je poslanicima, nakon što je položila zakletvu kao ministarka odbrane, da se obavezala na postizanje cilja od dva procenta i da Nemačka mora da dostigne 1,5 odsto do 2024. godine.
Ministarka je rekla da potrošnja treba da ostane na "pouzdanom i stalno rastućem putu".
Pogledaj vesti o: NATO

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.