NEMAČKA ULAŽE VIŠE PARA U VOJSKU! Ministar odbrane: budžet mora da bude na rastućem putu!

Izvor: SrbijaDanas.com, 24.Jul.2019, 13:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NEMAČKA ULAŽE VIŠE PARA U VOJSKU! Ministar odbrane: budžet mora da bude na rastućem putu!

Nemačka se naoružava!

Nova ministarka odbrane Nemačke Anegret Kramp-Karenbauer istakla je danas svoju predanost dugoročnim ciljevima vojne potrošnje i izjavila da finansiranje mora i dalje rasti kako bi se zadovoljile potrebe zemlje.

Članice NATO-a su se 2014. godine složile da pokušaju da povećaju potrošnju za odbranu na dva odsto bruto domaćeg proizvoda do 2024. godine, iako je Nemačka već saopštila da ne ocekuje da će ispuniti taj cilj, preneo >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << je AP.

Kramp-Karenbauer, koja takođe, vodi stranku nemačke kancelarke Angele Merkel, izjavila je poslanicima nakon što je danas položila zakletvu kao ministar odbrane da se obavezala na postizanje cilja od dva procenta i da Nemačka mora da dostigne 1,5 odsto do 2024. godine.

Ona je rekla da potrošnja treba da ostane na "pouzdanom i stalno rastućem putu".

Pogledajte rezultate

PROJEKAT "PAKLENI PRESRETAČ" Upoznajte MiG 41, NAJBRŽI VOJNI AVION na svetu (VIDEO)
Pogledaj vesti o: NATO,   Angela Merkel

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kramp-Karenbauer zvanično nova ministarka odbrane Njemačke

Izvor: Nezavisne Novine, 24.Jul.2019

BERLIN - Anegret Kramp-Karenbauer položila je danas zakletvu kao novi njemački ministar odbrane na vanrednoj sjednici parlamenta.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Karenbauer: Finansiranje vojske mora da raste (FOTO)

Izvor: RTV Pink, 24.Jul.2019

Nova ministarka odbrane Nemačke Anegret Kramp-Karenbauer istakla je danas svoju predanost dugoročnim ciljevima povećanja kapaciteta vojske.

Nastavak na RTV Pink...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.