Južnokorejski avioni dva puta PUCALI na ruske

Izvor: Mondo, 23.Jul.2019, 09:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Južnokorejski avioni dva puta PUCALI na ruske

Južnokorejski borbeni mlaznjaci ispalili su pucnje upozorenja, nakon što je ruski vojni avion povredio vazdušni prostor te zemlje.

Foto: APhoto/U.S. Air Force, Matthew Bruch ilustracija

  Tri ruska vojna aviona prvobitno su ušla u južnokorejsku odbrambenu identifikacionu zonu na istočnoj obali, pre nego što je jedan od njih ušao u vazdušni prostor te zemlje, saopštilo je južnokorejsko Ministarstvo odbrane

"Avion je nakon ispaljenih pucnjeva napustio >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << vazdušni prostor Južne Koreje, ali se kasnije vratio i ponovo ga povredio", rekao je zvaničnik ministarstva koji je želeo da ostane anoniman i dodao da su južnokorejski borci ponovo ispalili pucnje upozorenja.

"Ruski avion ni u jednom slučaju nije uzvratio", naveo je zvaničnik.

Avion SAD krenuo ka ruskoj granci, presreo ga "Su-27"!

Južnokorejsko Ministarstvo odbrane saopštilo je da planira da kasnije danas pozove zvaničnike iz ruske i kineske ambasade kako bi im uručilo protest.

Rusi nad Japanskim morem, Tokio digao lovce

Prostor koji je ruski avion povredi nalazi se iznad grupe malih ostrva koja pripadaju Južnoj Koreji, ali su predmet spora sa Japanom.

Rusija nije zainteresovana strana u tom sporu.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

INCIDENT NA NEBU Južnokorejski avioni ispalili 360 HITACA UPOZORENJA ka ruskom bombarderu

Izvor: Blic, 23.Jul.2019

Južnokorejski borbeni mlaznjaci ispalili su preko 300 hitaca upozorenja, nakon što je ruski vojni avion povredio vazdušni prostor Južne Koreje, rekao je danas neimenovani zvaničnik.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.