Još tri policajca optužena za smrt Džordža Flojda

Izvor: Večernje novosti, 03.Jun.2020, 20:53

Još tri policajca optužena za smrt Džordža Flojda

Protiv još trojice policajaca, pored Dejvida Šovina, podignuta je optužnica zbog ubistva Afroamerikanca Džordža Flojda u Mineapolusu Državni tužilac Minesote Kit Elison verovatno će danas podići optužnicu protiv još troje policajaca koji su učestvovali u policijskoj akciji u Mineapolisu, tokom koje je preminuo Afroamerikanac Džordž Flojd.Kako navodi Mineapolis Star Tribjun, očekuje se da će oni biti optuženi za pružanje pomoći i davanje podrške ubistvu Flojda, >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << prenosi BBC.Policajac Derek Šovin, koji je kolenom pritiskao vrat Flojda, već je optužen za ubistvo trećeg stepena, a očekuje se da će Elison podići optužnicu protiv njega za ubistvo drugog stepena.Ukoliko protiv preostale trojice policajaca, koji su otpušteni nakon smrti Flojda, bude podignuta optužnica, to će biti prve krivične prijave s kojima su se oni suočili.Smrt Flojda izazvala je proteste širom SAD.

Nastavak na Večernje novosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

OPTUŽENA JOŠ 3 POLICAJCA ZA FLOJDOVO UBISTVO: Tužilac sprema novu optužnicu za ubicu Afroamerikanca

Izvor: Kurir, 03.Jun.2020

Državni tužilac Minesote Kit Elison podići će optužnicu protiv još tri policajca koji su učestvovali u privođenju u Mineapolisu, tokom kojeg je preminuo Afroamerikanac Džordž Flojd.

Nastavak na Kurir...

Optužnice protiv još tri policajca zbog Flojdove smrti

Izvor: Nezavisne Novine, 03.Jun.2020

Državni tužilac Minesote Kit Elison vjerovatno će danas podići optužnicu protiv još tri policajaca koji su učestvovali u policijskoj akciji u Mineapolisu, tokom koje je preminuo Afroamerikanac Džordž Flojd.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.