JOŠ JEDNA TRAGEDIJA NA IZBEGLIČKOJ RUTI: Poginulo 17 Sirijaca, od toga 5 dece!

Izvor: Kurir, 27.Sep.2015, 16:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

JOŠ JEDNA TRAGEDIJA NA IZBEGLIČKOJ RUTI: Poginulo 17 Sirijaca, od toga 5 dece!

Nova tragedija na morskoj ruti kojom izbeglice pokušavaju da se dokopaju Evrope - 17 sirijskih izbeglica, uključujući i petero dece, poginulo je kada je brod potonuo u turskim vodama na putu za Grčku,

Lokalni mediji pišu da je turska Obalska straža pronašla tela iz drvenog broda koji je na put krenuo iz turskog odmorišta Bodrum, a konačno odredište bio mu je grčko ostrvo Leros. Udavili su se pokušavajući izaći iz kabine na brodu.

Tragediju je preživelo >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << 20 migranata koji su se nalazili na palubi. Uz pomoć pojaseva za spasavanje doplivali su do turske obale.

U mrtvačnici u Bodrumu čeka ih identifikacija članova porodice i rođaka koji nisu preživeli tragediju.

(Večernji.hr)

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.