Indija: Novo silovanje u autobusu

Izvor: B92, 13.Jan.2013, 12:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Indija: Novo silovanje u autobusu

Nju Delhi -- Šest muškaraca uhapšeno zbog silovanja 29-godišnje Indijke u autobusu, manje od mesec dana od silovanja jedne devojke što je izazvalo proteste širom zemlje.

"Šest osova je uhapšeno jer su osumnjičeni da su silovali jednu 29-godišnju ženu, pošto su je u noći 11. januara nasilno odveli na nepoznato mesto", izjavio je neimenovani predstavnik policije i dodao da se traga za sedmim osumnjičenim.

Žena je u petak ušla u autobus, kada je krenula da poseti >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << porodicu u indijskoj državi Pendžab na severu zemlje. Ona je potom oteta i odvedena motociklom u jednu kuću u gradu Amritsaru, dodao je policijski zvaničnik.

"Pošto je oteta, žrtvu su brutalno silovali njih sedmorica, tokom cele noći", dodao je policajac.

Oni su je potom ostavili na putu nadomak sela njene porodice kojima je ispričala šta joj se dogodilo.

Slična situacija se dogodila 16. decembra, kada su šestorica muškaraca starosti između 19 i 35 godina silovali 23-godišnju studentkinju iz Nju Delhija, a zatim su nju i njenog dečka prebili gvozdenim šipkama i izbacili ih iz autobusa.

Devojka je 28. decembra umrla u bolnici u Singapuru, a optuženima preti smrtna kazna.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.