Novo grupno silovanje u Indiji

Izvor: RTS, 13.Jan.2013, 15:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novo grupno silovanje u Indiji

Zbog grupnog silovanja u Indiji uhapšena šestorica muškaraca. Oni su sumnjiče da su u noći 11. januara u autobusu silovali ženu. Pre samo nekoliko sedmica u Nju Delhiju je posle grupnog silovanja ubijena studentkinja, što je pokrenulo lavinu protesta.

Šestorica muškaraca uhapšeni su zbog silovanja putnice u jednom autobusu u Indiji, a za sedmim počiniocem se traga, saopštila je indijska policija, samo nekoliko nedelja posle grupnog silovanja i ubistva studentkinje u >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << autobusu u Nju Delhiju koje je pokrenulo proteste širom zemlje.

Majka mlade Indijke, koja je prošlog meseca preminula od posledica brutalnog silovanja i prebijanja u autobusu u glavnom gradu te zemlje, izjavila je da svih šest napadača zaslužuju smrtnu kaznu.

Pet od šest napadača optuženo je za silovanje i ubistvo studentkinje i suočeno je sa mogućnošću smrtne kazne.

Šesti napadač tvrdi da mu je 17 godina, a ukoliko se to ispostavi tačnim, njemu će biti suđeno u sudu za maloletnike koji mu može dosuditi kaznu od najviše tri godine.

Žrtva je u petak krenula autobusom u posetu svekru i svekrvi u državi Pandžab, na severu Indije, kada je oteta i odvezena u distrikt koji se graniči sa svetim gradom sika Amritsarom, izjavio je pripadnik lokalne policije Radž Džit Sing, a preneo AFP.

Petorica muškaraca su se pridružila vozaču i kondukteru i oni su je odvezli na nepoznatu adresu, gde su je redom silovali, posle čega su je u subotu ujutro ostavili u blizini sela njenog svekra i svekrve.

"Šestorica muškaraca su uhapšeni zbog sumnje da su u noći 11. januara silovali 29-godišnju ženu koju su prethodno silom odveli na nepoznatu lokaciju", rekao je policajac, dodajući da se za sedmim osumnjičenim traga.

"Sedmorica optuženih su oteli i čitavu noć silovali žrtvu. Jedan od njih je sledećeg jutra ostavio žrtvu blizu kuće svekra i sverkve gde je ona zaovama ispričala incident", dodao je on.

Policajac je rekao da još nisu utvrđene razmere njenih povreda.

Ovaj napad veoma liči na grupno silovanje i ubistvo 23-godišnje studentkinje 16. decembra u Nju Delhiju. Za taj zločin se sudi petorici muškaraca i slučaj je izazvao gnev širom Indije zbog ponašanja prema ženama u toj zemlji.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.