I Snepčet prkosi Trampu

Izvor: RTS, 04.Jun.2020, 06:41

I Snepčet prkosi Trampu

Kompanija "Snep" je saopštila da više neće promovisati nalog predsednika SAD Donalda Trampa u sekciji Snepčeta "Razotkrivanje", zbog njegovih zapaljivih komentara prethodne nedelje.
"Nećemo da promovišemo one koji podstiču rasno nasilje i nepravde dajući im besplatnu promociju u Razotkrivanju", saopštila je kompanija "Snep".

Ističu da "rasno nasilje i nepravda nemaju mesta" u američkom >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << društvu i da su uz one koji traže mir, ljubav, jednakost i pravdu u Americi.
Vrednost deonica je nakon ove objave opala za 2,4 odsto.
Trampov nalog na ovoj mreži koji se uglavnom sastoji iz kampanjskih objava i ne sadrži retoriku kakvu inače on koristi na Tviteru, ostaće pristupačan javnosti, odnosno korisnicima koji ga prate ili pretražuju.
Trampov menadžer iz izbornog štaba Bred Parskal je optužio "Snep" da promoviše Bajdena dok Trampu ograničava pristup. Rekao je i da ova mreža promoviše "ekstremno leve snimke nasilja" i ohrabruje korisnike da "unište Ameriku".
Tramp je već neko vreme u svojevrsnom ratu i sa "Tviterom", nakon što je ta mreža počela da ostavlja napomene ispod njegovih objava. Predsednik SAD traži izmenu zakona, prema kojoj bi društvene mreže bile odgovorne kao izdavači u situacijama kada uređuju sadržaj na mreži.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Snapchat prestao da reklamira Trampov nalog jer podstiče nasilje

Izvor: Radio 021, 04.Jun.2020

Društvena mreža Snapchat više ne promoviše nalog američkog predsednika Donalda Trampa na svojim stranicama odabranog sadržaja, objavila je kompanija..."Trenutno ne promovišamo sadržaj predsednika na Snapchat platformi Discover", izjavio je portparol Snapa. "Nećemo da reklamiramo one koji podstiču...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.