Izvor: Radio 021, 04.Jun.2020, 07:16

Snapchat prestao da reklamira Trampov nalog jer podstiče nasilje

Društvena mreža Snapchat više ne promoviše nalog američkog predsednika Donalda Trampa na svojim stranicama odabranog sadržaja, objavila je kompanija.

"Trenutno ne promovišamo sadržaj predsednika na Snapchat platformi Discover", izjavio je portparol Snapa. "Nećemo da reklamiramo one koji podstiču rasno nasilje i nepravdu dajući im besplatnu promociju na Discoveru", dodali su.

Trampov Snapchat nalog, koji ima oko 1,5 miliona pratilaca, ostaje na platformi.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << />
Snapova odluka sledi nakon predsednikovih postova u kojima preti da će pustiti "besne pse" i "moćno oružje" na demonstrante nakon što su beli policajci u Mineapolisu ubili Afroamerikanca Džordža Flojda.

Snapov potez će verovatno produbiti Trampovu svađu s društvenim mrežama koja je počela prošle nedelje nakon što je Twitter na neke njegove postove stavio upozorenje. Twitter je stavio nalepnicu da su prekršena pravila platforme o zabrani veličanja nasilja u tvitu u kojem predsednik sugeriše da bi na demonstrante trebalo pucati.

Facebook je istu poruku na svojoj platformi ostavio netaknutu, što je izazvalo bes zaposlenih te kompanije protiv svoga šefa Marka Zakerberga.

Tramp je prošlog četvrtka potpisao izvršnu uredbu kojom želi da ograniči zaštitu društvenih mreža i slobodu koju imaju u moderiranju svojih sadržaja. Član 230 Zakona o normama komuniciranja obezbeđuje kompanijama Facebook, Twitter, Youtube i Google zaštitu od sudskog progona zbog sadržaja koje objavi treća strana i daje im slobodu da po vlastitoj proceni intervenišu na platformama.

Autor: Hina

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.