Helikopter Ka-52K naći će primenu i bez „mistrala“

Izvor: Vostok.rs, 27.Maj.2015, 11:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Helikopter Ka-52K naći će primenu i bez „mistrala“

27.05.2015. -

Stvoren specijalno za „mistrale“ helikopter Ka-52K naći će primenu u Vojno-mornaričkoj floti Rusije, čak i u slučaju da ne dođe do isporuke francuskih brodova raketnih nosača, rekao je za RIA Novosti zamenik predsednika Kolegijuma Vojno-industrijske komisije Ruske Federacije Oleg Bočkarjov.

On je nešto ranije rekao da Rusija i Francuska u pregovorima o „mistralima“ trenutno razmatraju samo jedno pitanje, a to je iznos kompenzacije koju zbog neispunjenja >> Pročitaj celu vest na sajtu Vostok.rs << ugovora o isporuci dva broda treba da dobije Rusija. Prema njegovim rečima, Rusija planira samostalno da gradi svoje nosače helikoptera.

„Helikopter je bio napravljen specijalno za ’mistral‘, ali stvorili smo veoma interesantnu letelicu koju mogu da nose i naši brodovi i koja može da bude podrška desantnim brodovima. Zbog toga će imati svoju primenu i u budućnosti. Neopravdan je toliki pesimizam u vezi s tim helikopterom“, rekao je Bočkarjov.

Glavni konstruktor helikoptera tipa „ka“ Sergej Mihejev rekao je u ponedeljak da će helikopter Ka-52K naći svoju primenu u ruskoj vojnoj mornarici.

Helikopter Ka-52K „Aligator“ predstavlja modifikaciju udarnog helikoptera Ka-50 „Crna ajkula“. On je predodređen za pronalaženje i raspoznavanje raznih objekata, pokretnih i nepokretnih ciljeva na zemlji, uništavanje protivničke oklopne tehnike, helikoptera i aviona.

Čitajte više na Ukrajina i Novorusija iz minuta u minut


sputnik

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.