Hapšenje zbog napada na sinagogu u Londonu

Izvor: RTS, 22.Mar.2015, 16:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hapšenje zbog napada na sinagogu u Londonu

Šestorica muškaraca uhapšena su zbog nasilnog upada u sinagogu u Londonu. Policija je napad opisala kao antisemitski incident.
Saopšteno je da su nepoznati muškarci u pijanom stanju rano jutros napustili obližnju zabavu i krenuli ka sinagogi na Stamford Hilu u severnom Londonu, prenosi Tanjug.

Čovek, koji je pokušao >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << da ih zaustavi, dobio je udarac u lice. Prebačen je u bolnicu, ali nije teže povređen, javlja Bi-Bi-Si.
Optuženi su za narušavanje javnog reda i mira, a policija navodi da je jedan od njih napravio antisemitski komentar.
Lokalni rabin smatra da nije reč o antisemitskom izgredu, već o incidentu pujanih muškaraca.
Dodaje da Stamford Hil bezbedno mesto za život Jevreja, gde postoji jaka socijalna kohezija.
Inspektor Džonatan Vatervil ističe da se istražuju sve okolnosti incidenta i najavljuje da će biti uhapšeni svi koji su umešani. Policija je povećala broj patrola u tom delu Londona.
Pogledaj vesti o: Incident

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Pijani upali u sinagogu u Londonu

Izvor: Mondo, 22.Mar.2015

Šestorica muškaraca uhapšena su zbog nasilnog upada u sinagogu u Londonu. Policija je napad opisala kao antisemitski incident...Foto: screenshot/youtube..Nepoznati muškarci u pijanom stanju rano jutros napustili obližnju zabavu i krenuli ka sinagogi na Stamford Hilu u severnom Londonu...Čovek,...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.