Evo Morales podneo ostavku

Izvor: RTS, 10.Nov.2019, 23:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Evo Morales podneo ostavku

Dugogodišnji predsednik Bolivije Evo Morales podneo je ostavku nakon što je vrhovni zapovednik oružanih snaga od njega zatražio da "odstupi" kako bi se osigurala stabilnost u zemlji.
Evo Morales, nakon skoro četrnaest godina vladavine, objavio je da podnosi ostavku na mesto predsednika Bolivije.

Prethodno je komandant oružanih snaga Vilijams Kalimanu u izjavi novinarima zatražio povlačenje >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Moralesa.
"Nakon analize situacije, tražimo od predsednika države da odustane od svog predsedničkog mandata, i time omogući da se vrati mir i održi stabilnost za dobrobit Bolivije", poručio je Kaliman.
Kaliman je svoj poziv uputio nekoliko sati nakon što je Morales pristao na održavanje novih predsedničkih izbora, pošto je Organizacija američkih država (OAS), koja je bila posmatrač na izborima, utvrdila "jasnu manipulaciju".
Oružane snage Bolivije prethodno su saopštile da su naredile vazdušne i kopnene operacije kako bi "neutralisale" oružane grupe koje deluju van zakona.
Protesti i nemiri u Boliviji počeli su nakon održavanja izbora krajem oktobra, na kojima je Evo Morales pobedio.
U neredima je do sada ubijeno troje ljudi, a više od 300 je povređeno.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Meksiko nudi azil Moralesu

Izvor: Danas, 11.Nov.2019, 20:43

Evo Morales više nije predsednik Bolivije. Ostavku je podneo na zahtev šefa oružanih snaga Vilijamsa Kalimana, koji je tražio od njega da odustane od četvrtog predsedničkog mandata i time omogući da se u zemlji vrate mir i stabilnost. Članak Meksiko nudi azil Moralesu se pojavljuje prvo na Dnevni...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.