Eskplozija u Kabulu, ima stradalih

Izvor: RTS, 05.Sep.2019, 10:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Eskplozija u Kabulu, ima stradalih

Najmanje tri osobe su poginule, a 30 je ranjeno u eksploziji automobila-bombe koja je potresla Kabul, u blizini oblasti gde su smeštene strane ambasade i zgrade vlade. Odgovornost za napad preuzeli su talibani.
Portparol talibana Zabihula Mudžahid je rekao da je meta napada bio konvoj stranih snaga u centru Kabula, tvrdeći da su tri vozila uništena, kao i da je 12 stranih i osam članova avganistanskih >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << snaga bezbednosti poginulo.

Avganistanska vlada, međutim, odbacuje tvrdnje talibana. "Trenutno možemo da kažemo da niko od stranaca nije poginuo u napadu", preneo je Rojters.
Portparol Ministarstva unutrašnjih poslova Nasrat Rahimi je rekao da je automobil-bomba eksplodirala na glavnom putu i da je uništeno najmanje 12 vozila.
Od jačine eksplozije zatresla su se vrata i prozori na objektima, a veliki oblak dima nadvio se nad tim delom grada.

Ovo je druga eksplozija koja je potresla prestonicu Avganistana. U ponedeljak je, u samoubilačkom napadu talibana u Kabulu, ubijeno 16 osoba. Meta tog napada bila je oblast u kojoj je smešteno nekoliko međunarodnih organizacija i gde žive stranci.
Ovi napadi ponovo pokreću pitanje u Kabulu i Vašingtonu o tome koliko su talibani iskreni u tome da žele postizanje mira posle skoro 18 godina sukoba, navodi AP.
Avganistanska vlada je izrazila ozbiljne sumnje u vezi sa dogovorom SAD i talibana, a za koji američki izaslanik Zalmaj Halilzad kaže da je samo potrebno odobrenje predsednika Donalda Trampa da bude "zapečaćen".

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Eksplozija u Kabulu, IMA MRTVIH: Talibani preuzeli odgovornost

Izvor: Blic, 05.Sep.2019

Najmanje deset civila ubijeno je danas, a 42 osobe su ranjene u talibanskom napadu bombom postavljenom u automobil u Kabulu, glavnom gradu Avganistana, izjavili su zvaničnici. Odgovornost za napad preuzeli su talibani.

Nastavak na Blic...

TALIBANI PONOVO NAPALI! 10 mrtvih, 42 ranjenih! KAMERA SVE ZABELEŽILA!

Izvor: SrbijaDanas.com, 05.Sep.2019

Navodno žele mir!.. Američki i rumunski vojnik i najmanje 10 avganistanskih civila poginulo je eksploziji automobila-bombe u Kabulu, u blizini oblasti gde su smeštene strane ambasade i zgrade vlade...Odgovornost za napad preuzeli su talibani, preneo je AP...Portparol Ministarstva unutrašnjih poslova...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.