EU u vremenu krize: Sledi pogoršanje?

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Apr.2009, 17:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EU u vremenu krize: Sledi pogoršanje?

BRISEL - Situacija na tržištu rada u Evropskoj uniji (EU) iduće godine mogla bi se još više pogoršati, izjavio je danas novinarima u Briselu predsednik Evropske komisije Žoze Manuel Barozo.

Barozo je nedavno rekao da bi u Uniji, zbog krize u 2010. stopa nezaposlenosti mogla da dostigne čak 10 odsto.

Traženje spasa u - tražnji

On je ocenio da je rast nezaposlenosti jedan od razloga zbog koga veruje da podrška tražnji može biti jedan od načina >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << borbe sa nezaposlenošću.

Ovu ocenu Barozo je izneo na konferenciji za novinare posvećenoj predstojećem samitu grupe 20 najvećih svetskih ekonomija, koji će se održati u Londonu.

Još četiri i po miliona

U januaru, u EU stopa nezaposlenosti porasla je na 7,6 odsto, u odnosu na isti mesec 2008, kad je iznosila 6,8 odsto. Broj ljudi bez posla povećan je za 2,2 miliona.

Nezaposlenost raste u gotovo svim zemljama članicama EU, a zbog slabljenja ekonomske aktivnosti situacija bi se još više mogla pogoršati.

Udruženje poslodavaca "Biznis Jurop" prognoziralo je da će u Evropi ove godine bez posla ostati oko 4,5 miliona ljudi, prenosi RTCG.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.