Izvor: NoviMagazin.rs, 06.Dec.2018, 10:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Džordž Buš stariji biće sahranjen danas u Teksasu

Bivši predsednik SAD Džordž Buš stariji biće sahranjen danas u američkoj državi Teksas.

Posle službe i komemoracije u katedrali u Vašingtonu, posmrtni ostaci Buša vraćeni su sinoć u Hjuston.

Do sahrane u kompleksu predsedničke biblioteke u mestu Koledž Stejšn kovčeg će tokom prepodneva biti izložen u crkvi Svetog Martina u Hjustonu.

Džordž Buš stariji će počivati pored supruge Barbare Buš, s kojom je proveo 73 godine u braku, i kćerke >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << Robin Buš koja je umrla 1953. sa tri godine.

Ceremonijom u Vašingtonu završena je trodnevna komemoracija za republikanskog predsednika koji je nadgledao tranziciju posle Hladnog rata i vodio Zalivski rat, i koji je izbore za drugi mandat izgubio od demokrate Bila Klintona 1992. godine.

Pored aktuelnog predsednika SAD Donalda Trampa i prve dame Melanije, ceremoniji su prisustvovali bivši američki predsednici Džimi Karter, Bil Klinton, Barak Obama i Džordž Buš mlađi, koji je održao govor.

Među prisutnim predstavnicima iz više od deset zemalja bili su britanski princ Čarls, nemačka kancelarka Angela Merkel, jordanski kralj Abdulah Drugi i kraljica Ranija, poljski predsednik Andžej Duda, bivši francuski ministar spoljnih poslova Iber Vedrin...

Džordž Buš stariji je umro prošle nedelje u Hjustonu u 95. godini.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Sahranjen Džordž Buš (VIDEO, FOTO)

Izvor: Mondo, 07.Dec.2018, 09:41

Bivši američki predsednik Džordž Buš stariji danas je sahranjen u kampusu Univerziteta Ej end Em (A&M) u Hjustonu, u Teksasu, gde se nalazi njegova predsednička biblioteka...AP prenosi da je u četvrtak održana privatna ceremonija kojoj su prisustvovali članovi njegove porodice i kojom su završene...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.