DEVET TELA IZVUČENO IZ VOLGE, 110 JOŠ U POTONULOM BRODU

Izvor: Kurir, 11.Jul.2011, 10:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DEVET TELA IZVUČENO IZ VOLGE, 110 JOŠ U POTONULOM BRODU

MOSKVA - Ruski zvaničnici su saopštili da je, prema najnovijim podacima, devetoro ljudi poginulo kada je turistički brod "Bulgarija" potonuo na reci Volgi u republici Tatarstan, a tela oko 110 ljudi, uključujući 30 dece, i dalje su zarobljena u olupini broda.

Portparolka ruskog ministarstva za vanredne situacije Jelena Smirnik saopštila je da su do sada iz reke izvučena tela devet osoba koje su se nalazile na brodu koji >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << je juče potonuo, a da je spaseno 80 ljudi, javio je AP.

U međuvremenu, spasioci su saopštili da su tela oko 110 osoba, među kojima je 30 dece, i dalje zarobljena u olupini, javila je ruska agencija Interfaks.

Na plovilu, koje je registrovano za maksimalno 120 osoba, nalazilo se 185 ljudi, među kojima je bilo 148 putnika.

Brod je potonuo na dubinu od oko 20 metara, a uzrok nesreće još nije utvrđen.

Jedan neimenovani zvaničnik iz ruskog ministarstva za vanredne situacije ranije je rekao da su šanse za pronalaženje preživelih posle potonuća "Bulgarije" minimalne.

"Bulgarija" je potonula oko tri kilometra od obale, nedaleko od sela Sekejevo, oko 80 kilometara južno od Kazanja, najvećeg grada u Tatarstanu, udaljenog 800 kilometara od Moskve.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.