Čavesov savetnik: Kastro živ i zdrav

Izvor: Mondo, 22.Okt.2012, 09:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čavesov savetnik: Kastro živ i zdrav

Fidel Kastro je živ i zdrav, izjavio je Elias Haua, bivši venecuelanski potpredsednik i aktuelni savetnik predsednika Uga Čavesa, čime je demantovao glasine da je bivši kubanski lider na samrti pošto je pretrpeo jak moždani udar.

Haua je naveo da je Kastro dobrog zdravlja i bistrog uma, pošto je pet sati proveo sa njim u razgovoru, prošlog vikenda, kada su razgovarali o politici, istoriji, kulturi i turizmu, prenela je agencija AP.

"Bio je ljubazan i vratio me >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << u hotel'', izjavio je juče Haua, posle razgovora s Kastrom (86) i dodao da je vremešni kubanski lider izgledao "veoma dobro''.

Kastrovo dugo odsustvo iz javnosti podgrejalo je "maštu" blogera i dovelo do višenedeljnih glasina na "Twitteru" da je mrtav ili da je na samrti.

I venecuelanski doktor Hoze Markina saopštio je da je bivši kubanski lider doživeo snažan moždani udar.

Pošto su Venecuelanca dovezli do hotela "Nasional" u Havani, Kastro je kratko razgovarao i s direktorom hotela Antonio Martinesom Rodrigesom pre nego što je otišao.

"Da, bio je ovde juče, isti stari Fidel s njegovom bradom i ružičastim obrazima. Delovao je dobro", potvrdio je i Martines za agenciju Rojters.

Kastro je bio prvi sekretar Centralnog komiteta kubanske komunističke partije od njenog osnivanja oktobra 1965. i neprikosnoveni kubanski lider do 2006. kada je, zbog lošeg zdravstvenog stanja, bio prinuđen da odstupi sa svih državničkih funkcija.

(Tanjug, foto: AP/Natacha Pisarenko)

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

IPAK JE SVE OK: Fidel Kastro je živ i zdrav

Izvor: Telegraf.rs, 22.Okt.2012

"Bio je ljubazan i vratio me u hotel'', izjavio je juče Haua posle razgovora s Kastrom (86). On je dodao da je vremešni kubanski lider izgledao "veoma dobro''

Nastavak na Telegraf.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.