Kastro je živ i zdrav!

Izvor: Glas javnosti, 22.Okt.2012, 11:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kastro je živ i zdrav!

HAVANA - Fidel Kastro je živ i zdrav, izjavio je Elias Haua, bivši venecuelanski potpredsednik i aktuelni savetnik predsednika Uga Čavesa, čime je demantovao glasine da je bivši kubanski lider na samrti pošto je pretrpeo jak moždani udar.

Haua je naveo da je Kastro dobrog zdravlja i bistrog uma, pošto je pet sati proveo sa njim u razgovoru, prošlog vikenda, kada su razgovarali o politici, istoriji, kulturi i turizmu, prenela je agencija AP.

"Bio je ljubazan i vratio >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << me u hotel", izjavio je juče Haua, posle razgovora s Kastrom (86) i dodao da je vremešni kubanski lider izgledao "veoma dobro".

Kastrovo dugo odsustvo iz javnosti podgrejalo je "maštu" blogera i dovelo do višenedeljnih glasina na Tviteru da je mrtav ili da je na samrti.

Pošto su Venecuelanca dovezali do hotela "Nasional" u Havani, Kastro je kratko razgovarao i s direktorom hotela Antonio Martinesom Rodrigesom pre nego što je otišao.

"Da, bio je ovde juče, isti stari Fidel s njegovom bradom i ružičastim obrazima. Delovao je dobro", potvrdio je i Martines za agenciju Rojters.

Kastro je bio prvi sekretar Centralnog komiteta kubanske komunističke partije od njenog osnivanja oktobra 1965. i neprikosnoveni kubanski lider do 2006. kada je, zbog lošeg zdravstvenog stanja, bio prinuđen da odstupi sa svih državničkih funkcija.

Nastavak na Glas javnosti...






Povezane vesti
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.