Brejvik optužen za terorizam i ubistva

Izvor: NaDlanu.com, 07.Mar.2012, 15:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Brejvik optužen za terorizam i ubistva

OSLO, 7. marta 2012. (Beta) - Desničarski ekstremista Anders Bering Brejvik u sredu je formalno optužen za akt terorizma i ubistva s predumišljajem, za napade u kojima je prošle godine u Norveškoj ubijeno 77 ljudi, javile su svetske agencije.

OSLO, 7. marta 2012. (Beta) - Desničarski ekstremista Anders Bering Brejvik u sredu je formalno optužen za akt terorizma i ubistva s predumišljajem, za napade u kojima je prošle godine u Norveškoj ubijeno 77 ljudi, javile su svetske agencije.Maksimalna kazna za ta dela je 21 godina zatvora ili produženje kazne, koje se odnosi za zatvorenike koji se smatraju opasnim po okolinu, pod uslovom da ne bude proglašen nesposobnim za služenje kazne, u kom slučaju bi bio smešten u psihijatrijsku ustanovu.Optužnica je Brejviku pročitana u zatvoru nedaleko od Osla, gde očekuje početak sudjenja 16. aprila."Bio je potpuno miran", kazao je Tore Jo Nilsen, jedan od policajaca koji su mu dostavili optužnicu.Brejvik je 22. jula 2011. ubio 77 ljudi, pošto je najpre podmetnuo bombu u blizini zgrade norveške vlade u Oslu, a potom je na ostrvu Utoja, nedaleko od Osla, nasumično pucao na učesnike letnjeg kampa mladih laburista.Tek kada sudjenje bude završeno, sudije će se izjasniti o tome da li Brejvik treba ili ne da odgovara krivično i tome kako će biti kažnjen za svoja dela.

Nastavak na NaDlanu.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Monstrum Brejvik zvanično optužen

Izvor: Mondo, 07.Mar.2012

Desničarski ekstremista Anders Bering Brejvik danas je formalno optužen za "akt terorizma" i "ubistva s predumišljajem", za napade u kojima je prošle godine u Norveškoj ubijeno 77 ljudi.

Nastavak na Mondo...

Monstrum iz Norveške formalno optužen

Izvor: Vesti-online.com, 07.Mar.2012

Desničarski ekstremista Anders Bering Brejvik danas je formalno optužen za "akt terorizma" i "ubistva s predumišljajem", za napade u kojima je prošle godine u Norveškoj ubijeno 77 ljudi, javile su svetske agencije...Maksimalna kazna za ta dela je 21 godina zatvora ili produženje kazne, koje se...

Nastavak na Vesti-online.com...

Brejviku preti samo 21 godina zatvora

Izvor: Press, 07.Mar.2012

Država - Čovek koji je prošlog leta ubio 77 ljudi optužen za terorizam i ubistva s predumišljajem. maksimalna zaprećena kazna za ovakva dela u Norveškoj blaga

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.