Bivši lider optužen za pokušaj silovanja

Izvor: B92, 24.Jan.2019, 23:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bivši lider optužen za pokušaj silovanja

Bivši škotski lider i jedan od najpoznatijih političara tog dela Velike Britanije Aleks Salmond pojavio se na sudu zbog optužbi za pokušaj silovanja.

Salmond je uhapšen juče zbog 14 tačaka optužnice, među kojima su devet za seksualni napad i dva za pokušaj silovanja.

U kratkoj izjavi ispred suda u Edinburgu Salmond je rekao da je nevin.

"Potpuno odbacujem te optužbe o kriminalnim činovima i braniću sebe do kraja na sudu", rekao je on.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
Salmond se povukao s čela vladajuće Škotske nacionalne partije u avgustu pošto su dve žene iznele optužbe protiv njega o seksualnom zlostavljanju.

On je negirao da je učinio nešto loše i tužio škotsku vladu zbog načina kako je postupala prema tim tvrdnjama.

Najviši škotski sud presudio je ranije ovog meseca da je škotska vlada nezakonito postupala prema optužbama protiv Salmonda, ali to nije omelo policijsku istragu.

Salmong je 20 godina vodio Škotsku nacionalnu partiju koja se zalaže za nezavisnost. Bio je na čelu poluautonomne škotske vlade od 2007. do 2014. Decenijama je bio važna ličnost škotske politike i 2014. je vodio kampanju za nezavisnost Škotske uoči referenduma na koje je pobedila opcija za ostanak u Velikoj Britaniji.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.