Izvor: Radio 021, 25.Jan.2019, 00:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uhapšen bivši premijer Škotske

Bivši šef škotske vlade Aleks Salmond uhapšen je danas pod optužbom za seksualno uznemiravanje.

Bivšem nacionalističkom čelniku, koji je doveo Škotsku na prag nezavisnosti 2014. godine, na teret se stavljaju događaji iz 2013. tokom njegovog premijerskog mandata 2007-2014.

Prema tvrdnjama škotskih medija, Salmond je prijavljen za seksualno uznemiravanje u službenoj rezidenciji škotskih premijera, ali je on te optužbe odbacio.

U avgustu prošle >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << godine objavio je povlačenje iz SNP-a kako ne bi "naštetio stranci".

Salmond je bio jedan od glavnih zagovornika škotske nezavisnosti, a nakon što je na referendumu preovladao odgovor "ne", u novembru 2014. podneo je ostavku na dužnost škotskog premijera.

Autor: FoNet

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.