Belorusija nikada neće postati deo druge države

Izvor: B92, 05.Dec.2019, 14:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Belorusija nikada neće postati deo druge države"

Minsk -- Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko izjavio je u četvrtak da Belorusija nikada neće postati deo druge države, čak ni bratske poput Rusije.

Lukašenko je to rekao uoči za vikend planiranog sastanka sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom o poboljšanju ekonomskih veza, preneo je AP.

On je u beloruskom parlamentu kazao da neće potpisati nijedan dokument koji može da našteti >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << interesima te bivše sovjetske republike i dodao da će bilo koja unija sa Rusijom biti formirana pod ravnopravnim uslovima.

"Koji drugi uslovi (bi mogli biti)? Aneksija, preuzimanje, invazija? Ne. Vremena su drugačija i niko neće na takav način razgovarati sa Belorusima. Mi to jednostavno ne bismo dozvolili ", rekao je Lukašenko, odbacujući spekulacije da bi Rusija mogla da pripoji Belorusiju.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Lukašenko: Bilo koja unija sa Rusijom biće formirana pod ravnopravnim uslovima

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Dec.2019

Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko izjavio je danas da Belorusija nikada neće postati deo druge države, čak ni bratske poput Rusije...Lukašenko je to rekao uoči za vikend planiranog sastanka sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom o poboljšanju ekonomskih veza, preneo je AP...On je u...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Lukašensko odbacio mogućnost ujedinjenja s Rusijom

Izvor: Danas, 05.Dec.2019

Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko danas je ponovio obećanje da njegova zemlja neće postati deo Rusije, pre ekonomskih razgovora s ruskim predsednikom Vladimirom Putinom ovog vikenda.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.