Razgovor s Putinom ne znači da ćemo postati deo Rusije

Izvor: B92, 05.Dec.2019, 19:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Razgovor s Putinom ne znači da ćemo postati deo Rusije"

Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko ponovio je obećanje da njegova zemlja neće postati deo Rusije, pre ekonomskih razgovora s ruskim predsednikom Putinom

Lukašenko je beloruskim poslanicima rekao da neće potpisati bilo koji dokument koji bi štetio interesima Belorusije i dodao da će eventualno dodatno zbližavanje s Rusijom biti na ravnopravnim osnovama.

U Belorusiji postoji zabrinutost da su razgovori o ekonomiji samo maska za plan Moskve da proguta tu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << bivšu sovjetsku republiku.

Lukašenko je međutim odbacio takve ideje i rekao da Belorusija "nija nije planirala niti planira da postane deo bilo koje druge države, pa čak ni bratske Rusije".

On je dodao da dve zemlje neće formirati zajednički parlament.

I ruski premijer Dmitrij Medvedev je rekao da sve veća ekonomska integracija nije pretnja suverenitetu Belorusije i da je i Rusija umanjila svoj suverenitet stupanjem u Evroazijsku ekonomsku uniju.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.